бодил

(ноктите – изрязани, нали?)

„персона“, проект на вяра млечевска

Posted by late на 03.08.2010

„Проектът Персона се занимава със свободната изява на личността. И то в онзи речников смисъл на думата „персона“, в който личността сама избира лицето, с което да се представи пред света, своята публична маска.

Освен психологията, в темата на този проект се застъпват като проблем и социалните порядки, модата, полът, дори политиката. За да онагледи своето виждане за изявения индивидуализъм, кураторът Вяра Млечевска е подбрала работи от няколко съвременни български художници и фотографи.

Всъщност едва ли има крайност по отношение на външността, която може да изненада и потресе съвременното общество. Но във видео материалите и фотографиите на тези автори се проявява по-скоро онзи важен момент на психологически комфорт и хармонизиране между това, което виждаш в огледалото, и начина, по който преживяваш себе си.

В Персона участват Боряна Росса & Ултрафутуро, Валентина Петрова, Георги Богданов & Борис Мисирков, Иван Мудов, Камен Стоянов, Любомир Армутлиев – Лубри, Правдолюб Иванов.“

инфото е взето оттук:.

малко по-задълбано ( 😉 ) обяснение + оригинален плакат на проекта тук:.

Проектът „Персона“ може да бъде видян в Института за съвременно изкуство – Галерия ИСИ, бул. Васил Левски 134 (вход откъм ул. Екзарх Йосиф), вторник-събота: 15.00-19.00 и по уговорка.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: