бодил

(ноктите – изрязани, нали?)

похватно и нежно

Posted by late на 20.06.2011

добре. похватно и нежно. думите – нокти, проправящи неравни пътеки. върху бедрата. върху нощта. децата стоят неподвижно. девствено. поетично. обладавам историята, така както образът в огледалото обладава своето отражение. (константин павлов е поетът. похватен и нежен.) мълча така, както мълчи мъртвец, обесен на собствената си дума. времето боязливо бяга. отскачат тревите. дърветата се накланят. спускат завесите. похватно. и нежно.

Advertisements

4 Коментари to “похватно и нежно”

  1. а нощта няма бедра, защото основната им функция е да се разтварят и затварят. тя има чатал, нейните, ако и доколкото ги има, са винаги разтворени и всички пътеки водят натам. похватно и непохватно, нежно или сладострастно жестоко думите като пръсти пъплят по кожата. няма покой. самият живот е инфектирана рана.

  2. late said

    инфектират думите кожата на живота. дъхти на пепел раната. бумтят слепоочията. ръцете треперят. непохватни и нежни. бедрата са сън. болезнен. жесток. кръвожаден. ръцете се давят. всмукват историята.

  3. а тя долива още отрова, похватно и нежно, отвратително чаровна усмивка е увиснала на лицето й, в което се отразява апокалиптичен пожар. децата стоят там, на ръба на гората, като истукани, нехаят за пламъците. моите ръце отдавна са заели добрата стара форма на юмрук, само че увиснал. не ги повдигам, не викам, макар че ми се иска. като се замисля, историята винаги е една и съща. в основната сюжетна линия, в свършека, в пушека и лепкавата слуз.

  4. late said

    пожар е лицето й. стои там – на ръба на света. обляно в кал. окъпано в слуз. прокрадват се пръстите. виновни и нежни. забиват нокти дълбоко под кожата. дращят. пълзят. непокорни. жадни. и морни. на ръба на света. на върха на историята. в свършека. дълбоко в основата. децата нехаят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: