бодил

(ноктите – изрязани, нали?)

„Нещо друго” в Арт-център „ФотоСинтезис”

Posted by late на 10.11.2011

Замисляли ли сте се откога обложките на грамофонните плочи престават да бъдат просто кафяви картонени джобове и стават носители на визуална информация и кой е родоначалникът на тази идея, превърнала се в ценен двигател на музикалната индустрия? Искало ли ви се е да се докоснете до първите графично оформени обложки и да научите имената на техните дизайнери?

Ако – да, то от днес – сряда, 10 ноември, 2011 г., ще можете да задоволите любопитството си като посетите изложбата „Нещо друго”, подредена в Арт-център „ФотоСинтезис” на булевард „Васил Левски” 57, етаж 2. Експозицията представя обложки на грамофонни плочи на джаз изпълнители и обхваща периода 1954-1963 година. Представени са повече от 40 образци на над 10 дизайнери, сред които Рийд Майлз, Дейвид Стоун Мартин, Нийл Фуджита и Анди Уорхол.

Събитието се осъществява съвместно с „Дюкян Меломан” и както организаторите обещават, освен че ще задоволят интереса си към визуалното послание на обложките, посетителите на изложбата ще имат възможност и да слушат грамофонни плочи на система, предоставена от „Киров Хай Енд”, както и да прослушат музиката от всеки експонат чрез своите смартфони.

Изложбата ще продължи до 23 ноември.

п.п. друга публикация (текст – мой) във „view sofia“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: