бодил

(ноктите – изрязани, нали?)

О, Танголита, ти, скъп мой блян!

Posted by late на 11.11.2014

Понякога и дребното усилие от наша страна (изпращането на SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори) може да превърне една благородна кауза в реална и дълготрайна помощ за хората в нужда.

О, Танголита, ти, скъп мой блян!
(Една история от ежедневието на сътрудниците към Домашни грижи на Каритас)

Обикновено идвам два пъти на ден в този дом – сутрин и вечер. Основната задача е тоалетът, грижата за леля Стефка, която е на 95 г. След като приключа с личния тоалет и сменя спалното бельо, правя превръзка на ръката, която от няколко седмици много я боли. Компресите я облекчават. Тя е много умен човек, но много самотен. С нея всеки път разговаряме на различни теми. Много е благодарна. Винаги когато дойда тук, се разчувствам – разказва Кети, сестра към Домашни грижи на Каритас в Бургас.

Няма да забравя думите на леля Стефана: „Аз няма да умра, мое момиче, от глад, а ще умра от самота”. Тези думи ме трогнаха и за да не бъде натъжена и самотна, хванах ръцете й и я поканих на танц, въпреки че е лежащо болна. Под звуците на красиво танго (пято от нея) ние затанцувахме на място. Тя в леглото, а аз права до нея. Леля Стефка си спомни младите години и ме нарече Танголита. Аз разбрах, че това е едно хубаво танго. „О, Танголита, ти, скъп мой блян!”

И някак естествено се впускаме в ритъма на танца:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: